Dag 14: Kyoto

Na een reisje met de Shinkansen waren we aangekomen in Kyoto. Kyoto was voor Tokyo de hoofdstad van Japan. Wij hebben Kyoto gekozen voor zijn shrines en tempels.

Het eerste op het programma stond Kinkakuji Temple & Ginkakuji. Dit zijn twee tempels, de eerste is de Golden Pavilion en de andere is de Silver Pavilion. Ik persoonlijk vond de Golden Pavilion het mooist, dit omdat deze een mooie gouden look had. En dat zie je normaal in Nederland nooit (in ieder geval ik niet).

Hierna hebben we onze tocht voortgezet naar Njio Castle, deze is in 1603 gebouwd voor Okugawa Ieyasu (de eerste Shogun van de Edo Periode). Dit kasteelcomplex was erg groot, hij had 3 grote tuinen en het kasteel zelf.

Aangezien het best wel warm was, hadden we besloten om maar naar ons appartement te gaan. Zodat we daar wat konden uitrusten.

‘s Avonds hebben we voor de eerste keer Okonomiyaki gehad, deze was erg geslaagd en kan ik iedereen aanbevelen. Okonomiyaki is een soort hartige pannenkoek voor de mensen die dit niet weten.

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s